Quiz component

De quiz component is een kant-en-klaar element waarmee je eenvoudig en snel een quiz video kunt maken.

Stap 1

Je voegt een quiz component toe via het components menu. Sleep de component ‘quiz question’ naar de tijdlijn of op het canvas. Je kunt ook op de 3 bolletjes rechtsboven klikken en voor ‘place element’ kiezen.

Stap 2

Selecteer het element en ga naar ‘options’. Kies een ‘variable name’ (optioneel). Deze is nodig indien je gebruik wilt maken van variabelen in je video. Typ vervolgens de vraag die je wilt stellen en verander eventueel de kleuren.

Stap 3

Klik op ‘add answer’ om een antwoordmogelijkheid toe te voegen. Je kunt maximaal 8 antwoorden toevoegen. Vul het antwoord in en eventueel een ‘hint’. De hint verschijnt als ondertitel onder het antwoord, maar is optioneel. Kies per antwoord een unieke value. Deze wordt gebruikt om onderscheid te maken in het analytics dashboard. Selecteer vervolgens het element waar de gebruiker naar toe moet worden geleid bij het maken van de desbetreffende keuze.

Stap 4

Na distributie van de interactieve video kun je via het analytics dashboard het klikgedrag monitoren. Ga naar ‘Analytics’ in het hoofdmenu en selecteer het project. Klik vervolgens op het tabblad ‘Elements’. In dit tabel kun je precies zien hoe vaak ieder antwoord wordt gekozen.