Ondertiteling toevoegen

Ondertiteling is de tekstuele ondersteuning bij een video dat aan de onderkant van het scherm wordt getoond. Het wordt doorgaans gebruikt om dialogen of voice-overs uit te drukken in geschreven tekst zodat de video ook zonder geluid is te begrijpen. In Ivory Studio worden SRT-bestanden gebruikt voor het toevoegen van ondertitels. Dit bestandsformaat is de meest gebruikte standaard voor ondertiteling.

Stap 1

Selecteer het video-element waar je de ondertiteling wilt toevoegen door er op te klikken in de tijdlijn. Ga onder het Options menu naar het kopje Subtitles en klik op ‘Add subtitle’.

Stap 2

Er opent een nieuw venster genaamd Subtitle browser. Klik op ‘Upload subtitle’ om een nieuwe ondertitel toe te voegen. Kies een naam, selecteer de taal en voeg een SRT-bestand toe. Klik op ‘Start upload’ om het bestand te uploaden.

Stap 3

Selecteer de toegevoegde bestand in de lijst en klik op ‘Select’. De ondertitel is nu toegevoegd aan het video-element.

Meertalige ondertiteling

Het is mogelijk om meerdere taalversies toe te voegen aan een video. Herhaal hiervoor bovenstaande stappen. Bij het afspelen van de video wordt de hand van de taalinstellingen van de browser de taalversie automatisch gepresenteerd.