Knoppen maken

Een button component is een invoegtoepassing waarmee je eenvoudig knoppen (buttons) toevoegd aan een interactieve video. Onderstaand bekijk je voorbeelden van button component stijlen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verschillende stijlen. De stijl van een button component is volledig vrij aanpasbaar.

Toevoegen

Je voegt een button component toe via het components menu. Vervolgens sleep je het component ‘button‘ naar de tijdlijn of op het canvas. Je kunt ook op de 3 bolletjes klikken rechtsbovenin en op ‘place element’ klikken.

Positioneren

De button verplaats je eenvoudig over het canvas door het element met de cursor te verslepen. Je kunt het formaat van de button aanpassen met de transform tool (zie toolbar aan de linkerzijde). Door shift ingedrukt te houden, tijdens het vergroten of verkleinen, blijven de oorspronkelijke verhoudingen behouden. Positioneer daarnaast de button op het gewenste moment in de tijdlijn.

Tekst invoeren en stijlen

De tekst van de button pas je aan door deze in te voeren onder Button Style. Deze vind je terug onder het options menu. Deze verschijnt automatisch zodra het element is geselecteerd. De button beschikt over vele aanpasbare stijlen zoals lettertype, tekstdecoratie, kleuren, borders en mouse-over transities.

Interacties toevoegen

Interacties worden geconfigureerd door de button te selecteren en, onder het menu interactions, de gewenste interacties toe te voegen. Klik binnen het interactions venster op de blauwe ronde knop om een nieuwe interactie aan te maken.